SOK DAKİKA! TBMM açıkladı: Tüm Borçlar Ödenecek, Borcu Olanlara Müjde Geldi, Başvuru Yarın Başlıyor!

SOK DAKİKA! Türkiye Büyük Millet Meclisi açıkladı:  Tüm Borçlar Ödenecek, Borcu Olanlara Müjde Geldi, Başvuru Yarın Başlıyor! İşte detaylar Yazımızda...



Türkiye Büyük Millet Meclisi Son dakika olarak Açıkladı! Devletinde Destekleyeceği kredi imkanları ile borcu olan kişilerin borçları ödenecek. Kamu bankalarının vereceği bu kredide, maximum 36 ay vade yapılabilecek. Devlet desteği onayı Türkiye Büyük Millet Meclisinde geçen, bu kredinin detayları da belli oldu. Kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank bu kampanya için başvuruları almaya teker teker başladı. 10.000 TL veya üzerinde borcu olan kişilere verilecek destek, bazı şartlarda direk onay verilecektir. Tabi ki Bu şartlar da vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Pandemi süreci henüz bitmedi fakat normalleşme sürecine. Bu normalleşme sonrasında, bankalar yeni kampanyalarını duyurmaya başladı. Pandemi süreci ile birlikte, 36 ay vadeye kadar ve 3 ay ertelemeli verilecek olan bu maddi destek, bu yılın sonuna kadar verilmesi hedeflenmektedir. Kamu Bankalarına yapılan başvuru durumuna göre bu sürecin  uzayıp uzamayacağı belli olacaktır..




Kredi Başvurusu Kamu Bankalarından,

Başlatılan kampanya kamu bankalarından olacak. Kamu bankası üstünden 10.000 TL veya üstünde, borcu olan kişi, bu kredileri kullanabilecek. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank bu kredi kampanyalarında ilk taksitlerin ödemesini de 3 ay ertelemektedir. Borç kredisi kampanyasına katılacak olan kişiler, İhtiyaç kredisi borçlarını, kredi kartı borçlarını ve varsa bankalarda kredli mevduat hesabı borçlarını kapatabileceklerdir. Bankalar konut kredisi ve taşıt kredisi gibi kredilerde, maalesef onay vermemektedir. Bu tarz yüksek limitli kredileri bankalarınızdan, yapılandırma yapabilir ve bu şekilde tekrardan vade sayısını uzatabilirsiniz. 


Başvuru Evrakları,


Kredi başvuruları için banka şubesine giderken evraklarınızı da götürmeniz gerekmektedir. Banka gelir belgesi istemektedir. Her 3 bankadan da kredi kullanacak olan kişiler, sigortalı olarak bir iş yerinde çalışıyorsa en az 12 aydır aynı iş yerinde sigortasının olması gerekiyor. Ayrıca esnaf olan kişiler, bu kredileri kullanmak istiyorsa, vergi levhası 2 yıl kesintisiz faal olması gerekmektedir. Emekli olan kişilerde ise emekli olan kişilerin maaşları bu bankada olması gerekiyor. Banka şubelerine giderken ayrıca kapatacağınız bankalardaki borç kapatma limitlerini ve hesap numaralarını da bankaya vermeniz gerekmektedir. Örneğin; 40.000 TL borç kapatması olacaksa, sizlere sadece 40.000 TL kredi verilecek. Daha fazla kredi kullanamayacaksınız. Bankalardan borç kapatma üzerinden maalesef işlem yapılmamaktadır. 




Faizsiz Kredi Var mı?

Eğer bankalardan faizsiz şekilde kredi almak istiyorsanız, faizsiz kredi destekleri için katılım bankaları üzerinden işlem yapabilirsiniz. Kredi kullanmak isteyenler, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası üzerinden, işlem yapabileceklerdir. Bu bankalarda yapılan işlemlerde sıfır faiz işlemleri uygunlanmaktadır. 




En Fazla Vade 36 Ay,

Vade sayısı da merak edilmektedir. Kamu bankalarının verilecek borç kapatma kredilerinde banka sizlere en fazla 36 ay vadeli işlem yaptırabilir. Kredi almak isteyen kişiler, bu kredilerde ilk taksit ödemelerinde de 3 ay erteleme imkanı bulunmaktadır. Kredi kullanmak isteyen kişilerde, bu kredilerde isterlerse, aylık ödeme olmadan da kredi alabilecekler. 3 ayda bir ödemeli ve 2 ayda bir ödemeli krediler bulunmaktadır.

 

Daha yeni Daha eski