Son Dakika: Sinovac aşısı olanlar için flaş BioNTech Aşısı kararı!

 

Son Dakika: Sinovac aşısı olanlar için flaş BioNTech Aşısı kararı!





Çin’den Sinovac aşısıyla ilgili son dakika kararı açıladı. Sinovac ve Sinopharm aşısıyla 2 doz aşı olmuş kişiler ek doz olarak BioNTech aşısı yapılmasının planlandığını bildirdi. Diğer yandan ise BioNTech aşısının varyantlara karşı etkili olduğu bildirildi.

Koronavirüs salgınıyla mücadele ile aşılama çalışmaları devam etmektedir. Çin’de yapılan Sinovac ve Sinopharm aşılarının ise her iki dozunu yaptırmış olan kişiler, yabancı bir ilaç firmasının güçlendirici aşısını yapmayı kabul ettiği belirtildi.

VOA’nın yaptığı açıklamaya göre, Çin’de Fosun Pharma ve Alman şirketi BioNTech tarafından ortak olarak bulunan güçlendirici aşının uzmanlardan oluşan bir panel tarafından değerlendirme süreci tamamlandı.


BİONTECH AŞISI VARYANTLARA KARŞI ETKİLİ

Haberlerde, Fosun - BioNTech koronavirüs aşısının henüz idari inceleme aşamasında olduğu belirtilmiştir. Diğer yandan yapılan son araştırmalara göre, Pfizer/BioNTech aşısının Alfa varyantına karşı iki dozda yüzde 93.7 oranlarında, Delta varyantında ise yüzde 88 oranında etkili olduğu bildirildi.

Daha yeni Daha eski