Eski Metin2 Oyuncularının Gözlerini Yaşartacak 12 Unutulmaz Detay



Çok eski zamanlarda Dünya çapında popüler olan ve herkesin bilgisayarında en az bir tane oyunu olan MMORPG türü oyunların eski oyuncuların anılarında önemli bir yeri vardır. En efsane MMORPG oyunlarından birisi ise kesinlikle Metin2'dir. Bu yayınımızda değineceğimiz detay, özellikle eski Metin2 severler için oldukça duygusal olabilir..

2005 Mart ayı tarihinde piyasaya çıkışı olan Metin2, özellikle de ülkemizde eski zamanlarda büyük bir popülerlik kazanmıştı. Şu an tüm hakları Gameforge’un elinde olan metin2, oyunculara hizmet vermeye devam etmektedir. Oynaması tamamen ücretsiz olan Metin2, içerisinde yoğun içerik barındıran önemli bir MMORPG oyunudur. İtemler, NPC, pazarlar, savaşlar, hikaye görevleri, seviye görevleri ve daha çok fazlası metin2 de yer almaktadır. 



Eski Metin2 severlerin gözlerinin dolacağı 12 şey:
  • Demirci
  • Köy Baskınları
  • Pazar İsimleri
  • Dolandırıcılar ve Hileciler
  • Madalyon
  • Lonca Savaşları
  • Müzikler
  • Dolunay Kılıcı ve Kırmızı Demir Pala
  • Boss Savaşları
  • Düellolar
  • Yetenek Geliştirmeleri
  • Görevler


"Tam Geçti Derken!" Bol bol itemimizi yakan Demirci:


Eski Metin2 oyuncularının en çok tepki gösterdiği NPC karakteri demirci olsa gerek :). Kaslı mı kaslı, yakışıklı mı yakışıklı demirci abimiz az kişinin canını yakmadı be. Ne Dolunaylar, ne zırhlar, ne itemler + basarken kaybettik ve kahrolduk.. İtemlerimizin seviye atlamasını sağlayan + sistemi oyunda oldukça önemliydi. Seviye atlatılan bir eşyanın hem değeri hem de gücü oldukça artıyordu ve en ucuz seviye basma yöntemi malesef demirciyi kullanmaktı.



üç kere hayıra sonra evete, tam alın terini silerken vs. derken denemediğimiz taktik kalmadı ama eninde sonunda çoğu kişi burada malesef eşyalarını yaktı. Demirci abimizden + basma sürecinde eşya yakan eski metin2 oyuncularının şu an gözleri doldu bile.


Baskın zamanı! Bol aksiyonlu köy baskınları:







Toplanıp köy baskınına gitmek mi? :) En sevdiğimiz olaylardan bir tanesi ise kesinlikle buydu. Oyunda hesabımızı oluşturma sırasında bayrak seçimi yapılması bizden isteniyordu. Mavi, kırmızı ve sarı bayraklarından birin seçip savaşlara  atılıyorduk. Her bayrağın kendine ait bir köyü oluyordu. Biz de karşı bayrakların köylerine abilerimizi ve arkadaşlarımızı toplayıp baskına gidiyorduk. Ne kavgalar ne heyecanlı baskınlar yaşadık. Gerektiğinde de tabi ki savunmasını çok iyi biliyorduk. 

Bir de çok eskiden tek bir köyde tüm bayrakların toplandığı zamanlar olurdu. Asıl kaoslar bu şekilde oluyordu. Ortak bölgelerde karşı bayraktan birini gördüğümüzde ise hiç affetmiyorduk. Görevi, seviye atlamayı bırakarak, karşı bayrağa ölümüne saldırıyorduk. Ne güzel günlerdi be :)



Depocu şişman, almayan pişman! Pazarlar ve komik isimleri:


Köylerin tam merkezlerinde dolup taşan ve eski metin2 oyuncularını gülmekten ağlatan komik pazarları gezmek favorilerimizden birisiydi ve çok eğlenceliydi. Özellikle de CH1’e giriş yaptığımızda pazar yoğunluğundan bilgisayarımız kasıyordu ama isimlerine gülmekten bu sorunu umursamıyorduk..

"Depocu şişman almayan bin pişman", "Pc’de yokum itemler lokum gibi", "Yanımdaki kazık, parana yazık" ve daha bir sürü komik, mizah anlayışı iyi pazar isimleri koyuluyordu. 1 yang’a item satacağını söyleyip herkesi depo arkasına toplayıp kandıran oyuncuları da asla unutmayacağız. En büyük pazar şakalarından biri de buydu.


İnstagram hesabımız : https://www.instagram.com/kezzapks/




Daha yeni Daha eski