Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Yav he he" diyen gazeteci için karar!

 

Cumhur başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a " Yav he he " dediği için yargılanan Cem Bahtiyar hakkında 
Bandırma 1. Asliye Ceza Mahkemesinde karar verildi..





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir gönderisinin yorum kısmına "Yav he he" yazdığı için yargılanan gazeteci Cem Bahtiyar hakkında karar alındı.

Mahkeme'de görülen duruşmada Gazeteci Cem Bahtiyar, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğanın gönderisinin altına yazdığı yazının suç olmadığını ve eleştiri olduğunu söyleyerek serbest bırakılmasını istedi.

Savcı "Düşünce ve kanaat hürriyeti ile düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti kapsamında kaldığı, bahse konu paylaşımın içeriğinde hakaret suçuna vücut verebilecek unsurların bulunmadığı" ifadelerine yer verdi. Bandırma 1. Asliye Ceza Mahkemesi başkanı ise suç unsurlarının olmadığı gerekçesini göstererek Recep Tayyip Erdoğan'a "Yav he he" Yorumunu yazdığı için yargılanan gazeteci Cem Bahtiyar'ın serbest bırakılması yönünde karar aldı..


"EN UFAK BİR YORUMA BİLE TAHAMMÜLSÜZ..."

Gazeteci Cem Bahtiyar, "Yorumum içinde herhangi bir kötü söz olmayan, hangi tarafa çekerseniz çekin hakaret anlamına getirmeyeceğiniz birkaç kelime, bana yapılan suçlamaya delil olarak yazıldı. En ufak bir eleştiriye bile tahammülsüz olan bu kibrin yönetiminde, mahkeme ve adliye sarayları ne yazık ki birer yargı noterine dönmüş durumdadır. Normal bir ülkede bu durumda soruşturma dahi açılamazdı" ifadelerini kullandı..


Daha yeni Daha eski