Dolar ne kadar? Euro ne kadar? Sterlin ne kadar? 8 Haziran güncel döviz kurları..

Dolar ne kadar? Euro ne kadar? 8 Haziran güncel döviz kurları..



Dolar kuru, haftaya düşüşle başlamasının ardından 8,60 TL seviyelerinde piyasalarda işlem görürken; Euro fiyatları ise, 10,47 TL seviyelerinde piyasalarda işlem görmeye devam etmektedir..


Geçen hafta tarihi zirvesini yakalayan 8,7738'e taşıyan ve geniş bir aralıkta hareket eden dolar/TL, cuma günü yüzde 0,5 gerileyerek haftayı 8,6080 seviyesinden tamamladı. Şuanda dolar/TL 8,60TL olarak işlem görmektedir.


Dolar/TL, yeni haftaya da düşüşle başlamasının ardından s
aat 13:15 itibarıyle önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 8,6010'dan işlem görmektedir.. Aynı dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre Euro/TL yüzde 0,2 azalışla 10,4710'dan, sterlin/TL yüzde 0,5 düşüşle 12,1610'dan işlem görmektedir..


 


Dolar endeksi, cuma günü Amerika Birleşik Devletlerin'de ( ABD ) açıklanan tarım dışı istihdam verisinin, iş gücü piyasasında iyileşmenin devam ettiğini göstermesine karşın beklentilerin altında kalmasının ardından 90,6 seviyelerinden 90 seviyelerine kadar geriledi. Yeni haftaya ise sınırlı da olsa yükselişle başlayan dolar endeksi, şu dakikalarda yüzde 0,1'lik artışla 90,2 seviyesinde bulunuyor..


Analistler, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın daha yüksek bir faiz seviyesinin hem ABD Merkez Bankası (FED) hem de toplumun faydasına olacağını söylemesinin dolar endeksini desteklediğini, ancak bu etkinin çok güçlü olmadığını ifade etti.


Bugün veri takviminin sakin olduğunu aktaran analistler, dolar endeksinin 90 kritik eşiğinin üzerinde kalmaya devam etmesi durumunda 90,6 direncinin gündeme gelebileceğini söyledi.




dolar, dolar tl, tl dolar, dolar ne kadar, dolar tl ne kadar, dolar ne kadar oldu, 8 haziran güncel döviz kurları, 8 haziran dolar ne kadar, euro, euro ne kadar, 8 haziran güncel euro ne kadar, euro tl, tl euro, euro kaç tl, euro ne kadar,

Daha yeni Daha eski