Son dakika: Sokağa çıkma yasağı, aşı lokanta... Bugün başlıyor!

Son dakika: Sokağa çıkma yasağı, aşı lokanta... Bugün başlıyor!




Gelen son dakika haberine göre, Türkiye'de son 24 saatte 221 bin 214 Koronavirüs testi yapılmıştır. 8 bin 738 kişinin testi pozitif çıktı ve maalesef 166 kişi hayatını kaybetti.  





AYKUT YILMAZ Ankara - Türkiye tam kapanma döneminin ardından 17 Mayıs’ta başlayan “kademeli normalleşme” sürecinde 1 Haziran ile beraber yeni bir viraja girecek. Sağlık Bakanlığı
Bilim Kurulu’nun dün 1 Haziran sonrası kademeli normalleşmenin nasıl adımlar atılıcağını masaya yatırdığı öğrenildi. Bilim Kurulu’nun aldığı tavsiye kararlarının ise Cumhurbaşkanlığı Bakanlar Kurulu kabinesinde değerlendirilerek netleşeceği belirtildi.


SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA DUYURDU: BUGÜN BAŞLIYOR!!! 

Bakan Koca, aşılama grubundaki son dakika gelişmesini duyurdu. "Aşı programımızda öncelikli bir grubu daha aşılamaya başlıyoruz" diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli bilgiler verdi.



1 HAZİRAN SONRASI!!!

Türkiye’de Koronavirüs vaka tablosunda beklenmedik bir artış yaşanmaması halinde 1 Haziran sonrası Koronavirüs tedbirlerinde bireysel koruyucu tedbirlerin alınmasına ağırlık verilen, sosyal hayatta ise yasaklamaları neredeyse azaltan bir sürecin işletilmesi bekleniyor. Günde 1 milyon doz aşı uygulamasının planlandığı 1 Haziran’dan itibaren vatandaşlara sahil, park ve bahçelerde 2 m’lik sosyal mesafe kuralına uymak şartıyla maskesiz oturma ve dinlenme imkânı tanınabileceği ifade ediliyor.





GÜNDE 1 MİLYON AŞI

Sağlık Bakanlığı söz konusu sevkiyatlarla bir yandan aşı tedariğini sağlarken bir yandan da aşılama hızını yükseltmeyi hedefliyor. Haziranda aşı tedarikinin hızlanmasıyla ve artmasıyla birlikte özellikle BioNTech aşısı için aile hekimlerinin de devreye alınması ile birlikte günde 1 milyon doz aşı uygulanması planlanıyor. En geç sonbahara kadar  Türkiye'deki 18 yaş ve üstü herkesin aşılanması hedefleniyor. Sağlık Bakanlığı, Sinovac firmasıyla toplam 100 milyon doz aşı için anlaşma yapmıştı. Bayram öncesi Çin’den gelen yeni parti aşılar, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Aşı ve İlaç Deposu’na nakledilmişti. Bakanlık gelen aşı miktarı konusunda sayı belirtilmezken, 1.5 milyon doz olduğu iddia edilen aşıların kontrollerinde ise 14 günlük süre içerisinde sona gelindi.






YÜZDE 50 KAPASİTE!!!

Tavsiye kararlarına göre, 1 Haziran sonrası kafe ve lokantaların %50 kapasiteyle hizmet vermesine izin verilebileceği, hafta içinde akşam 21:00 sabah 05:00 arası ile uygulanan sokak kısıtlamasının süresinin azaltılabileceği belirtilirken, vatandaşlara sahil, park ve bahçelerde 2 metrelik sosyal mesafe kuralına uymak şartıyla maskesiz oturma imkânı tanınabileceği ifade ediliyor...



YERLİ AŞI!!!

Ayrıca yerli aşımızla ilgili de son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Faz çalışmaları devam eden üç aşı adayımızdan biri insan deneylerinin son safhası olan Faz 3 aşamasına gelmiştir. En kısa sürede Faz 3 aşılamaları başlayacaktır. Öte yandan, Türkiye'nin, geliştireceği aşılarla dünyanın 4 bir yanında aşıya erişimi bulunmayan ülkeler için de umut olacağına dikkat çekildi. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığımızın liderliğinde yürütülen çalışmalar başarıyla sonuca yaklaşmıştır. Kendi geliştirdiğimiz aşımızın kullanımının da yaklaştığı müjdesini vermek isterim.





Diğer yayınlarımızda görüşmek üzere...










haber, korona, koronavirus, dolar, euro, bitcoin, tl, sondakika, son dakika, sondakika haberleri, sedat peker, fahrettin koca, sağlık, para, anlık haber, ana haber, süleyman soylu, bakan, cumhurbaşkanı, sağlık bakanı, işsizlik, kasvethaber, kasvet haber, kezzapks, kezzap ks, kasvetmedya, kasvet medya, finans haberleri, sedat peker açıklama, sedat peker bölüm, gündem haberleri, gündem, gündem sondakika, indirim, trendyol, hepsiburada, indirim kodu, kezzap ks trendyol, kezzap ks indirim kodu, peker yeni video, son dakika açıklamalar, soylu, haber kanalı, haberler, haber ler, haber turk, haber7, haber3, bakan soylu canlı yayın, haber reklamlar, haber global, haber bitcoin, haber canlı, haber çeşitleri, haber günlüğü, haber ekonomi, ekonomi, ekonomi haberleri, haber gündem, haber internet, habe kanalları, haber sitesi,

Daha yeni Daha eski