Kızılcık neye iyi gelir, ne işe yarar?

Kızılcık neye iyi gelir, ne işe yarar?


Kızılcık nedir, faydaları neler?


Kızılcık kırmızı rengiyle reçel ve içeceklerde fazlasıyla kullanılır. Ekşi bir tadı olan kızılcık doğal bir antioksidandır Çoğunlukla Çukurova Bölgesi’nde yetişse de Karadeniz Bölgesi’nde de görülen kızılcığın insan sağlığı için sağladığı katkılar ise saymakla tükenmez. Bu nedenle pek çok kişi kızılcık faydaları ve nasıl tüketilmesi konusunda araştırmalar yapar. Kızılcık aile grubundan olan, ekşi tadı ve kırmızı rengiyle doğanın mucizevi bitkileri arasında yer alan lezzetli yiyecek ve içeceklerin vazgeçilmez besin maddesi olarak karşımıza çıkıyor. Süer besin olarak da adlandırılan kızılcık çiğ tüketiminin yanı sıra reçel, marmelat, şerbet, meyve suyu olarak da tüketilebiliyor.

Bilmeyenler için antioksidan ve bunun gibi birkaç kelimeyi sizler için açıkladık...


Antioksidan Nedir?

Antioksidanların hücrelerimizdeki serbest radikal olarak isimlendirilen hasar yapıcı molekülleri “temizleyerek” hücre hasarını engellemeye yardımcı olan moleküllerdir. :u moleküllerin baskılanmaması durumunda vücudumuza ciddi zarar verir.


Antioksidan Açıdan Zengin Yiyecekler Hangileridir?

Gıda türlerin arasında farklılık göstermek üzere piyasadaki birçok üründe az ya da çok bu özel ve koruyucu madde bulunuyor. Bunların en başında, lahana, pancar, fasulye, ıspanak, enginar, ahududu, çilek, yaban mersini, ceviz, bitter çikolata gelmektedir. Özellikle domates, kırmızı lahana gibi kırmızı renkli yiyecekler aktioksidan açıdan çok zengindir.



KIZILCIK FAYDALARI

    • - Lif oranı çok yüksek olduğu için kızılcık kan basıncını dengeleme özelliğine sahiptir.
    • - C vitamini içeriği ile kış ve sonbahar dönemlerinde soğuk algınlığına karşı koruma sağlar.
    • - Kan pıhtılaşmasının oluşmasını engelleyen salik asit içerir. Salik asit tümör tedavilerine de iyi gelmektedir.
    • - Kalsiyum özelliği ile kemik gelişimine katkı sağlar. İltihapların daha hızlı iyileşmesini sağlayan ve idrar yolu enfeksiyonlarını iyileştiren E vitaminine sahiptir.
    • - Ağız sağlığı için koruyucudur.
    • Uykusuzluğa iyi gelen melatonin içeriği ile daha sağlıklı ve rahat uyumanıza yardımcı olur.


    KIZILCIK TANSİYONA İYİ GELİR Mİ?

    Çok yüksek tansiyon kronik,yaş ve stresten kaynaklanabilir. Yüksek tansiyona neden olan durumlardan biri kan basıncıdır. Düzensiz olan kan basıncı tansiyonun da artmasına neden olur. Kızılcığın içinde bulunan antioksidan ve C vitaminleri ise kan basıncını dengelemeye yardımcı olur. Kan basıncının dengelenmesi ile birlikte yüksek tansiyonda da düşüş yaşanır. Bu yüzden kızılcık tansiyona iyi gelen, doğal şifa deposu, zengin besin değeri olan bir bitki olarak kabul edilir.



    KIZILCIK KİLO VERDİRİR Mİ?

    Kızılcık lif oranı çok fazla bir bitki olduğu için gün içerisinde tüketildiğinde tokluk hissi yaşamanızı sağlar. Bunun yanı sıra antioksidan içeriği sindirim sisteminizin daha düzenli ve iyi çalışmasına yardımcı olmaktadır. Bu yüzden özellikle kızılcık suyu zayıflama dönemlerinde önerilen doğal içeceklerden biridir ayrıca kızılcık suyu şerbeti de zayıflamaya yardımcı olan bir besindir ancak şeker ilavesiz tüketmek daha faydalı olacaktır. Kızılcık aynı zamanda selülit görüntüsünün azalmasını sağlar ve daha güzel bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olur.


    Selülit Nedir?

    Selülit, ciltte yağ hücrelerinin derinin tabakalarının arasına çıkmasından kaynaklanan yumru ve çukur oluşumunu ifade eden bir terimdir. cilt yüzeyinde çukurlu, tümsekli ve portakal kabuğu benzeri bir görünüme sahiptir. Selülit kadınların yüzde 80 ila 90'ını etkiler ayrıca selülit hem erkekleri hem de kadınları etkileyebilen bir durum olsa dahi, yağ, kas ve bağ dokusunun anatomik olarak farklı dağılımları nedeniyle en çok kadınlarda yaygın ve kolay gözlemlenebilir.




    KIZILCIK HANGİ HASTALIĞA İYİ GELİR?

    Kızılcık antioksidan, vitamin ve mineral açısından çok zengindir. Bu yüzden pek çok hastalığa iyi gelir. Bu hastalıklardan bazıları şunlardır:


    KIZILCIK HANGİ HASTALIĞA İYİ GELİR?

    Kızılcık antioksidan, vitamin ve mineral açısından çok zengindir. ve zati çok hastalığa iyi gelir. Bu hastalıklardan bazıları şunlardır:

    • Kalp, damar
    • Meme, kolon, prostat kanseri
    • Akciğer iltihabı
    • Ağız, diş hastalıkları
    • İdrar yolu enfeksiyonları
    • Solunum yolu enfeksiyonları
    • Yüksek ateş
    • Tansiyon
    • İshal
    • Göz hastalıkları
    • Böbrek taşı
    • Saç ve cilt bakımı

    Diğer yayınlarımızda görüşmek üzere...









    haber, korona, koronavirus, dolar, euro, bitcoin, tl, sondakika, son dakika, sondakika haberleri, sedat peker, fahrettin koca, sağlık, para, anlık haber, ana haber, süleyman soylu, bakan, cumhurbaşkanı, sağlık bakanı, işsizlik, kasvethaber, kasvet haber, kezzapks, kezzap ks, kasvetmedya, kasvet medya, finans haberleri, sedat peker açıklama, sedat peker bölüm, gündem haberleri, gündem, gündem sondakika, indirim, trendyol, hepsiburada, indirim kodu, kezzap ks trendyol, kezzap ks indirim kodu, peker yeni video, son dakika açıklamalar, soylu, haber kanalı, haberler, haber ler, haber turk, haber7, haber3, bakan soylu canlı yayın, haber reklamlar, haber global, haber bitcoin, haber canlı, haber çeşitleri, haber günlüğü, haber ekonomi, ekonomi, ekonomi haberleri, haber gündem, haber internet, habe kanalları, haber sitesi, kızılcık nedir, kızılcık faydaları, kızılcık, 









     
    Daha yeni Daha eski